Első benyomások: drupal 6 RC1 / 2.

Tovább olvasgatva – site configuration. Az első menüpont – Action – rögtön valami újat mutat számomra. “Actions are individual tasks that the system can do, such as unpublishing a piece of content or banning a user. Modules, such as the trigger module, can fire these actions when certain system events happen; for example, when a new post is added or when a user logs in. Modules may also provide additional actions.”

Azaz a trigger modul lefutatthat mindenféle akciót. Én valami ilyesmit képzelek el: aki nem lépett be 2 hónapja, annak küld a rendszer automatikus üzenetet. Aki nem lépett be 3 hónapja, azt kidobja a rendszer… Gondolom, ilyesmit jelent.

Date and time beállításoknál megjelent a “custom format” opció, azaz én mondhatom meg, hogy milyen formában legyen látható a dátum. Amennyire emlékszem, ez sem volt meg alapból az 5.x-es verziókban.

Ezen kívül még a performance fül bővült ki egy picit, a többi menüpont/lehetőség maradt változatlan (persze kód szinten milliónyi dolog változhatott!)

Megjegyzés