Moomis – Vállalati szolgáltatáscsomag Moodle-hoz

A Moodle alá rengeteg kiegészítőt lehet letölteni és installálni, melyek jelenthetnek új funkciót a rendszeren belül, de vannak olyanok is, melyek csak szimplán csiszolnak egy picit a már meglévő tevékenységeken, blokkokon. Aki rendszergazdaként (Moodle-gazdaként) éli mindennapjait, bizonyára megvannak a maga kedvenc kiegészítői (én is így vagyok ezzel), de az sem árt, ha folyamatosan keressük az újakat.

Nem olyan régen akadtam rá a Moomis nevezetű kiegészítőre, ami nem is egy szimpla kiegészítő, de egy egész szolgáltatáscsomag. Az aardpress (http://www.aardpress.com) csapata által fejlesztett csomagot ugyan kicsit magára hagyták a programozók az elmúlt időben, s emellett még dokumentáció híján (ez azért elég nagy probléma!) a felhasználóktól extra képzelőerőt is igényel a használata, mégis nagy lehetőséget jelenthet elsősorban vállalati felhasználás terén.

A fejlesztők azt ígérik, hogy a Moomis csomagban található eszközök segítésével a Moodle alapértelmezett csoport menedzselő, üzenetküldő és jelentéskészítő funkcióit turbózhatjuk fel. Mindezek mellett azonban még több jelentős tulajdonsággal bír a szolgáltatáscsokor:

  • Események menedzselése (online v. offline események)
  • Kurzusok elvégzésének követése
  • Tanúsítvány/oklevél generálás
  • Kurzus nyomtatás
  • Kompetencia menedzsment és értékelés
  • Teljesítmény menedzsment
  • Folyamatos Szakmai Továbbképzések (CPD) menedzselése
  • Egyéni képzési ütemtervek használata

Az angol nyelvű Moomis csomag letölthető a következő címről: http://sourceforge.net/projects/moomis/, s állítólag a fejlesztőket is lehet zaklatni kérdéssel. Részemről az első biztosan az lenne, hogy mikorra készül el a felhasználói dokumentáció?

A következő napokban benézek a „motorháztető alá”, s igyekszem dokumentálni, hogy hogyan is működik, s hogyan is használható a gyakorlatban a Moomis, aminek a jelentését még nem is említettem: Modular Object-Orientated Management Information System – na ez azért eléggé Moodle közelinek hangzik!!

Az oldalról hamarosan magyarul is letöltető lesz a kiegészítő – kérdések, ötletek jöhetnek bármikor.

Megjegyzés