WordPress téma átalakítás

A tegnapi nap során arra vállalkoztam, hogy kicsit átszabom a www.attilapaksi.hu blog kinézetét. Azzal a céllal vágtam neki az átalakításnak, hogy 1024px széles felbontáshoz “optimalizáljam” az oldalamat. A wordpress.org-ról letöltött narancsos (“moodle narancs”) színű témához ragaszkodtam, így a feladat a téma átalakítása volt. Az eredeti oldal (tartalom+oldalsáv együtt) 760px széles volt, ezt én átállítottam 900px úgy, hogy a keletkező 140px pluszból a tartalom rész kapjon 120px-t a maradék 20px pedig a menü kiszélesítésére menjen. (Természetesen majd látni fogjuk, hogy ebbe az egyszerű képletbe lett még 1-2 módosítás).

  1. lépés: megnyitottam a Firefox böngészővel a honlapomat (www.attilapaksi.hu), majd elindítottam a Firebug kiegészítőt (Eszközök/Firebug/Firebug megnyitása). A honlapomon már részletesen leírtam (talán többször is már), hogy ezzel a segédeszközzel nem csupán megtekinthetem 1-1 oldal formázási beállításait (CSS), hanem akár módosíthatom is azokat, ezzel letesztelve, hogy “milyen lenne ha”..?!
  2. lépés: végignéztem a Firebug segítségével a honlapomat felépítő div és egyéb elemek (szöveges részek, hivatkozások, menüpontok, stb…) beállításait, és mindegyiknél kipróbáltam azokat az értékeket, melyekre módosítani kívántam az eredetit. Mivel rögtön nem menti el a beállításokat a szerverre (hiszen nincs hozzáférése a programnak a css fájlokhoz), praktikus minden egyes módosítást egy egyszerű text fájlba feljegyezni, így később már csak a listán lévő módosításokon kell végigmenni.
  3. lépés: …

Megjegyzés