JGI – Drupal honlap

Az elmúlt bő 1 hét során nem igazán jutott időm arra, hogy írjak a blogomba. Ez elsősorban a címben szereplő új projektnek tudható be. A JGI a Jane Goodall Intézetet jelenti. Remélem nem csupán biológusok, ökológusok és természetvédők fülében cseng ismerősen Jane Goodall neve.
A projekt – természetesen – egy Drupal alapú weblap felállítása az Intézet tagjai számára (és minden érdeklődő számára). Információs központként, fórumként, képeslapküldő oldalként stb… fog funkcionálni. A felhasználandó modulok listája folyamatosan bővül. A CCK és a VIEWS modulok nálam alapok, a tartalomszervezést oldom meg velük. Képeslapküldő modulból találtam hármat is, még próbálgatás alatt állnak. WEBFORM modulra is szükség lesz, jelentkezésekre/regisztrációkra fogjuk használni. Természetesen CAPTCHA-t is telepítek, képkezelő modulokat, galériát… A kényelmes használathoz, tartalomkészítéshet telepítettem egy TinyMCE-t és szerintem már most kihagytam pár olyan modult ebből a bejegyzésből, amik ugyan fel vannak telepítve, de most nem ugranak be.
A bejegyzésem címe lehetett volna ez is: “Kalandozások a Drupal modulok sűrűjében”

2 megjegyzés


  1. És milyen címen érhető el?

    Quote | Posted 2008/03/20, 18:19

  2. Még csak a gépemen localhost-on 🙂
    A fejlesztésre én mindig egy WAMP vagy mostanában inkább XAMPP szervert használok (mert ez portable, így vihetem bárhová magammal, akár egy pendrive-on is). Most lesz egy pici tavaszi szünet, így remélhetőleg jövő héten már kikerül.
    Most az egyesület társelnöke által feldobott weblap érhető el (ami amúgy teljesen rendben van, nagyon informatív – nem informatikus, így igen csak figyelemreméltó amit alkotott!), de igyekszem azért a drupal-os verzióval túltenni rajta – http://www.janegoodall.hu

    Quote | Posted 2008/03/20, 23:19

Megjegyzés