Portálépítés a gyakorlatban

A 2007/2008-as tanév tavaszi félévében is elindult a portálépítés a gyakorlatban című óra, mely most erőteljes Moodle támogatás kapott. Aktív fórumozás, sok egyéninek mondott (de igazából a fórum/chat/üzenetküldés funkciók miatt bátran kollaboratívnak mondható) feladatmegoldás, tartalom létrehozás zajlik gőzerővel. Első lépésként felvázoltam a hallgatók előtt a tartalomkezelő rendszerek átalános jellemzőit, megnéztünk egy xampp szerver beállítást és elkezdtünk foglalkozni a WordPress blogmotorral.
A mai nappal bezárólag mindenkinek rendelkeznie kell már egy saját WordPress bloggal, melyet a kurzus számára felállított szerveren tudtak a hallgatók telepíteni. Sokak blogja még üres, de a következő hétre már érdekes s remélhetőleg értékes bejegyzésekkel lesznek tarkítva! Mindenkinek – ugyanis – 3 plugint ki kell próbálnia, a tapasztalatait pedig egy Moodle fogalomtárba megfogalmazva, a többiek számára is elérhetővé kell tennie! Konstruktív pedagógia, a másik/a közösség támogatása, tartalmak létrehozása. Education and Technology. A hangzatos címszavakból is lehet előbb-utóbb gyakorlati példa. Remélem így lesz! Jövő héten igyekszem újabb jó hírrel dicsekedni a kurzussal kapcsolatban!

1 megjegyzés


  1. Esetleg link az említett oldalakra?

    Nálam is hasonlóan beindult az élet. 6 csoport, 80 fő, igaz, mi csak Drupallal foglalkozunk: http://webestkr.nagygusztav.hu/

    Idéz | Posted 2008/03/04, 22:31

Megjegyzés