Drupal 6 – egyre közelebb…

A napokban több érdekesség is megjelent a Drupal tartalomkezelővel kapcsolatban:

  • Kiadták a második realese candidate változatot (RC2) a 6-os verzióból, mely már (mint több helyen is olvasható), nagyon közel áll a véglegeshez. Egyre kevesebb azon hibák száma, ami miatt még mindig nem lehet stabil verzióról beszélni, s várhatóan pár napon belül megjelennek azok a fontos – de kiegészítőként letölthető – modulok, melyekre szinte minden Drupal felhasználónak szüksége van: CCK (tartalmak szerkeszthetősége és testreszabása miatt fontos), illetve a Views modul (a tartalmak megjelenítése miatt nélkülözhetetlen. Mindenféle szempont szerint tudjuk szűrni, csoportosítani a tartalmainkat és azokat megjeleníteni)
  • Megjelent az 5.6-os verziószámú drupal, melyben komoly sebezhetőségi problémákat javítottak. Részletesen elolvasható a drupal.hu, illetve a drupal.org oldalakon. Amit kihangsúlyoztak, hogy a hibák kijavítása után emelkedett a php verziószám követelmény!
  • Harmadik fontos dolog, az amerikai, bostoni drupal konferencia bejelentése. Nagy buli lesz, melyre a szervezők egy logo készítési versenyt is kiírtak. Kíváncsian várom, melyik lesz a befutó Logo (nagyon jók is születtek ám, az 1-2 komolytalan pályázat mellett)!

Megjegyzés